Halve ton subsidie voor nieuw voorraadbeheersysteem Boikon

Het bedrijf Boikon uit Leek krijgt 50.000 euro subsidie voor de aanschaf van een hightech voorraadbeheersysteem. Boikon ontwikkelt en produceert verpakkingsmachines, voornamelijk voor de voedings- en tabaksindustrie. Met het nieuwe systeem kan het bedrijf ook in de toekomst voldoen aan de eisen die worden gesteld aan kwaliteit en levertijden. Door deze efficiĆ«ntere manier van werken hoopt Boikon nieuwe klanten binnen te halen. Dit levert in de toekomst naar verwachting vijf nieuwe banen op.

Maak-en handelsbedrijf

Boikon bestaat nu ruim twintig jaar en heeft 45 medewerkers. Boikon is een bijzonder bedrijf in onze provincie, door de combinatie van de soorten machines die het ontwikkelt en de verkoop van aluminiumonderdelen via hun webshop. Daarmee is het tegelijkertijd een maakbedrijf en een handelsbedrijf. Daarnaast heeft Boikon in de afgelopen periode een machine ontwikkeld voor het produceren van lichtgewicht vliegtuigonderdelen.

Voorraadbeheer

Om als bedrijf te kunnen groeien is het voor Boikon belangrijk dat ze kunnen garanderen dat ze de bestelde onderdelen op voorraad hebben en op tijd kunnen leveren. Het nieuwe voorraadbeheersysteem, een zogeheten 'paternoster', zorgt hiervoor. Het is specifiek geschikt voor Boikon, omdat het is gekoppeld aan de interne bedrijfssystemen. Het voorraadbeheersysteem is sneller, energiezuiniger en maakt beter gebruik van de ruimte.

Innovatief en Duurzaam MKB

De subsidie komt uit het tweede Programma Innovatief & Duurzaam MKB Groningen-2, dat sinds maart 2015 van kracht is. Met dit programma wil de provincie Groningen innovatie en duurzaamheid binnen het midden- en kleinbedrijf bevorderen. In totaal is er 2,4 miljoen euro beschikbaar voor projecten.