Halve ton subsidie voor innovatieve machine Glas Ockels

Glasbedrijf Glas Ockels  in Stadskanaal krijgt € 50.000 subsidie van de provincie voor een nieuwe machine die het productieproces van dubbel glas helpt te verbeteren en verduurzamen. De investering in deze innovatieve machine levert het bedrijf meer omzet op en zorgt naar verwachting voor twee extra banen.

Afstandhouders

Glas Ockels bestaat al meer dan honderd jaar en heeft op dit moment 26 medewerkers in dienst. Bij de productie van dubbel glas wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van zogenaamde afstandhouders. Deze profielen zijn meestal van aluminium, maar worden tegenwoordig ook van kunststof gemaakt. Dit verbetert de isolatie.

Energiebesparend en efficiënt

Met de nieuwe machine kan het bedrijf de kunststof profielen beter bewerken: in plaats van met de hand zagen, worden ze straks automatisch gebogen. Daardoor is er vrijwel geen zaagverlies meer, kost het productieproces minder tijd en wordt er energie bespaard. Ook verbetert de kwaliteit.

Groningen @ Work

De subsidiebijdrage komt uit het budget Innovatief en Duurzaam MKB-3, onderdeel van Groningen@Work, het programma voor economie en arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie Groningen. Het doel hiervan is om de economie te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers aan deel kunnen nemen of een beroep op kunnen doen.