Groot onderhoud Meerwegbrug in oktober uitgevoerd

De werkzaamheden aan de Meerwegbrug tussen de A28 en de Meerweg bij Haren worden uitgevoerd in oktober. Er komt ter plekke een fietsbrug te liggen en een tijdelijke noodbrug, waar het verkeer gebruik van kan maken tijdens de werkzaamheden. De noodbrug is te gebruiken voor verkeer dat vanuit Haren komt. De provincie Groningen en de ondernemers rond de Meerweg hebben hierover gezamenlijk afspraken gemaakt.

Extern advies

Een deskundig extern bureau heeft advies uitgebracht over de effecten van de omleidingsroutes die de provincie wilde instellen tijdens de werkzaamheden aan de brug. Volgens berekeningen van het bureau werden er tot oktober geen problemen voor het verkeer verwacht. Doordat in oktober het verkeer toeneemt, vaak vanwege slechter weer, bestaat de kans dat de omleidingsroutes dichtslibben en daarmee de verkeersveiligheid in gevaar wordt gebracht.

Noodbruggen

Om de verkeersveiligheid te borgen, zet de provincie ter hoogte van de Meerwegbrug twee noodbruggen in, een voor fietsers en een voor overig verkeer (eenrichtingsverkeer). Het groot onderhoud aan de Meerwegbrug kan daardoor op korte termijn plaatsvinden. Fred Dalebout zegt namens de ondernemers aan de Meerweg blij te zijn met deze oplossing: "De argumenten van beiden kanten zijn nu gehoord". De exacte startdatum van de werkzaamheden zal binnenkort bekend gemaakt worden.