Groninger overheden verheugd met uitspraak Raad van State over gaswinning

De Groninger overheden zijn tevreden met de uitspraak van de Raad van State van 18 november, waarmee het instemmingsbesluit en het wijzigingsbesluit van minister Henk Kamp wordt vernietigd. De overheden beschouwen de uitspraak als een belangrijke stap in de goede richting voor de veiligheid van de inwoners.

De Groninger overheden zijn tevreden met de uitspraak van de Raad van State van 18 november, waarmee het instemmingsbesluit en het wijzigingsbesluit van minister Henk Kamp wordt vernietigd. De overheden beschouwen de uitspraak als een belangrijke stap in de goede richting voor de veiligheid van de inwoners.

Maximaal 27 miljard kuub

Uit de uitspraak blijkt onder meer dat er voorlopig maximaal 27 miljard kubieke meter gas mag worden gewonnen in Groningen en dat er nog steeds geen gaswinning mag plaatsvinden in en rondom Loppersum.

Lees meer in de gezamenlijke reactie (PDF PDF-bestand, 44 KB) van de provincie Groningen, 21 Groninger gemeenten, de waterschappen Hunze en Aa's en Noorderzijlvest en de Veiligheidsregio Groningen.