Groningen opent provinciaal knooppunt voor amateurkunst

Op 4 maart opende het Knooppunt voor Amateurkunst van de provincie Groningen (KNAK) zijn deuren. Gedeputeerde Piet de Vey Mestdagh mocht in het Prinsentheater de officiële openingshandeling doen. Diverse vertegenwoordigers van het Noordelijk amateurkunstveld en beleidsmakers waren daarbij aanwezig.

Op 4 maart opende het Knooppunt voor Amateurkunst van de provincie Groningen (KNAK) zijn deuren. Gedeputeerde Piet de Vey Mestdagh mocht in het Prinsentheater de officiële openingshandeling doen. Diverse vertegenwoordigers van het Noordelijk amateurkunstveld en beleidsmakers waren daarbij aanwezig.

Centrale spil

In 2012 sprak de provincie Groningen de wens uit om het amateurkunstveld in de nieuwe cultuurnotaperiode vanuit één plek te stimuleren en te adviseren.
De Kunstencentrum Groep ontwikkelde vervolgens het Knooppunt voor Amateurkunst (KNAK). De nieuwe organisatie bouwt voort op het werk dat werd verzet door provinciale organisaties voor dans, muziek en koorzang. Ook POPGroningen is aan het KNAK verbonden. Projectleider is Geert Oude Weernink.

Actief deelnemen aan cultuur

KNAK heeft de opdracht om actieve deelname aan cultuur te stimuleren en antwoord te geven op vragen over amateurkunst. De interactieve website is het hart van KNAK. Amateurkunstenaars én organisaties, verenigingen, initiatieven en evenementen op amateurkunstgebied in de provincie kunnen er een profiel aanmaken en zijn voortaan met een simpele muisklik te vinden. Op de site staan nuttige links, een vraag-en-aanbod-rubriek, nieuws en de agenda.