Groningen kleurt dit weekend roze

Komend weekend kleurt de stad roze: dan vinden er allerlei optredens en activiteiten plaats rondom Roze Zaterdag. Roze Zaterdag is de Nederlandse versie van de Amerikaanse Gay Pride, waarbij homo’s, lesbischiënnes, biseksuelen en transgenders bij elkaar komen om te laten zien dat ze er zijn.

Komend weekend kleurt de stad roze: dan vinden er allerlei optredens en activiteiten plaats rondom Roze Zaterdag. Roze Zaterdag is de Nederlandse versie van de Amerikaanse Gay Pride, waarbij homo’s, lesbiënnes, biseksuelen en transgenders bij elkaar komen om te laten zien dat ze er zijn.

Roze Zaterdag

Elk jaar vindt de Roze Zaterdag in een andere stad in Nederland plaats en dit jaar is dat Groningen. De provincie geeft subsidie aan dit evenement, omdat we het belangrijk vinden dat de thematiek rond LGBT (lesbisch, gay, biseksueel en transgender) onder de aandacht van het publiek wordt gebracht. Verder is het een mooie gelegenheid om veel bezoekers naar Groningen te trekken.

Programma

Het Roze Weekend start op vrijdagavond om 21.00 uur op de Grote Markt met optredens van onder anderen Lois Lane, Glennis Grace en Slagerij van Kampen. Zaterdag is het hoogtepunt van het Roze Weekend met kunst, cultuur, muziek en een informatiemarkt. Om 13.30 uur trekt een parade door de stad. Verder zijn er tussen 12.00 uur ’s middags en 01.00 uur ’s nachts allerlei optredens van onder meer Miss Montreal, Jim Bakkum, Jamai en de Vengaboys. Op zondag zijn er diverse activiteiten in de provincie, zoals fiets- en wandelroutes door natuurgebieden en langs beeldende kunst.
Het volledige programma is te vinden op: www.rozestadgroningen.nl