Groningen dit weekend bol van muziekevenementen

Muziekliefhebbers kunnen dit weekend hun hart ophalen in de provincie Groningen. Op zaterdag 29 augustus vindt in Blauwestad Pura Vida plaats, met dit jaar musicalmuziek op het programma. Liefhebbers van jazz komen op zaterdag aan hun trekken tijdens de ZomerJazzFietstour. Wie meer van het zeemanslied houdt kan het hele weekend terecht in Appingedam voor het shantyfestival Bie Daip.

Muziekliefhebbers kunnen dit weekend hun hart ophalen in de provincie Groningen. Op zaterdag 29 augustus vindt in Blauwestad Pura Vida plaats, met dit jaar musicalmuziek op het programma. Liefhebbers van jazz komen op zaterdag aan hun trekken tijdens de ZomerJazzFietstour. Wie meer van het zeemanslied houdt kan het hele weekend terecht in Appingedam voor het shantyfestival Bie Daip.

Pura Vida

Musicalmeezingers en jong talent voeren dit jaar de boventoon tijdens de negende editie van Pura Vida, het gratis toegankelijke klassieke openluchtconcert in Blauwestad. Operazangeres Veerle Sanders en bariton Rubèn Plantinga brengen bekende liedjes ten gehore uit onder meer The Sound of Music, My Fair Lady en de musical Annie. De muziek wordt net als voorgaande jaren verzorgd door het Noord Nederlands Orkest. Het concert vindt plaats op zaterdag 29 augustus om 19.30 uur aan de Elfenbank in Blauwestad. Bezoekers kunnen het concert bijwonen vanaf het water of het vaste land.

ZomerJazzFietsTour

Op zaterdag 29 augustus gaat de 29ste aflevering van de ZomerJazzFietsTour van start. Langs vijf fietsroutes door het prachtige Reitdiepdal, ten noordwesten van Groningen, kan een keuze gemaakt worden uit 27 concerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. De vijf fietsroutes bieden een gevarieerd programma vol actuele jazz- en improvisatiemuziek uit binnen- en buitenland. De opmaat van de ZomerJazzFietsTour is op vrijdagavond 28 augustus in het Platformtheater aan het Boterdiep in Groningen, waar onder andere de Franse tubaspecialist Michal Godard en Erika Stucky uit Zwitserland optreden.

Shantyfestival Bie Daip

Op 28, 29, en 30 augustus barst de shanty-gekte los in Appingedam. Dit driedaagse evenement trekt jaarlijks zo'n 30.000 bezoekers. Dit jaar zijn er ruim 35 groepen en koren te beluisteren. Deze aantallen maakt het festival tot het grootste shantyfestival van Europa. Naast de vele shantygroepen staan er diverse randactiviteiten op het programma. Zoals een maritieme markt met unieke antieke zeevaarders-spullen, diverse gratis workshops en een gratis tochtje met de rondvaartboot door de grachten van Appingedam.