Groningen Bereikbaar gaat vrachtverkeer inventariseren

Groningen Bereikbaar gaat tussen 30 november en 4 december tijdens de ochtend- en avondspits het vracht- en bestelverkeer inventariseren. Het onderzoek vindt plaats op negen locaties in de regio Groningen-Assen, onder andere op de A7, A28, de Ringweg, de N860 en de Rijkstraatweg. Op deze manier wil Groningen Bereikbaar in contact komen met de bedrijven die in deze regio een rol spelen op het gebied van het goederenvervoer en distributie.

Groningen Bereikbaar gaat tussen 30 november en 4 december tijdens de ochtend- en avondspits het vracht- en bestelverkeer inventariseren. Het onderzoek vindt plaats op negen locaties in de regio Groningen-Assen, onder andere op de A7, A28, de Ringweg, de N860 en de Rijkstraatweg. Op deze manier wil Groningen Bereikbaar in contact komen met de bedrijven die in deze regio een rol spelen op het gebied van het goederenvervoer en distributie.

Goede bereikbaarheid

Groningen Bereikbaar wil de informatie gebruiken om samen met transportbedrijven en andere vervoerders plannen te maken om de regio goed bereikbaar te houden en maatregelen te ontwikkelen om de spitsuren te mijden. Dit is vooral van belang als de werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg gaan beginnen. Voor deze bedrijven is een goede bereikbaarheid in en rond Groningen heel belangrijk.

Geen kentekenregistratie

Groningen Bereikbaar benadert alleen bedrijven die via belettering of reclame-uitingen op de auto herkenbaar zijn. Er worden geen kentekens geregistreerd om informatie te verzamelen. Bedrijven die tijdens het onderzoek regelmatig worden geregistreerd door de camera’s kunnen telefonisch worden benaderd. Hen wordt gevraagd of zij willen meewerken aan of ideeën hebben voor de vermindering van het aantal spitsritten in Groningen en de regio.