Gratis ijsjes bij inwijding nieuwe brug Noordhorn-Zuidhorn op 4 augustus

De nieuwe tafelbrug tussen Noordhorn en Zuidhorn is vanaf vrijdagmiddag 4 augustus 16.00 uur open voor al het wegverkeer. De pont voor fietsers en voetgangers vaart vanaf dat moment niet meer. Om te vieren dat de brug in gebruik is, delen we die middag ter plekke gratis ijsjes uit (op=op).

Afrondende werkzaamheden

De officiĆ«le opening vindt op een later moment plaats. Meer informatie hierover volgt nog. Enkele werkzaamheden aan de brug zijn nog niet volledig afgerond. Zo moeten wij als provincie nog aan de slag met het plaatsen van leuningen bij de brug, het aanbrengen van een slijtlaag en enkele afwerkingen. Indien nodig treft de provincie hiervoor aanvullende maatregelen, zoals het plaatsen van noodleuningen of tijdelijke borden.

Pont

Sinds het voorjaar van 2016 wordt er gewerkt aan de vervanging van de brug tussen Noordhorn en Zuidhorn. In juni vorig jaar is het pontje over het Van Starkenborghkanaal in gebruik genomen, om fietsers en voetgangers over te zetten. De nieuwe brug werd op 15 juli van dit jaar met veel spektakel op zijn plek gehesen.

Verbetering Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl

De werkzaamheden zijn onderdeel van de verbetering van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl, waarbij niet alleen bruggen worden vervangen, maar ook het kanaal wordt verbreed en verdiept. In dit project werkt de provincie samen met Rijkswaterstaat en de gemeente Zuidhorn.