Gerestaureerd stationsgebouw Winschoten in gebruik genomen

Het gerestaureerde stationsgebouw van Winschoten is op 9 oktober ingewijd en daarmee teruggegeven aan Het Oude Ambt, de welzijnsstichting die voor de invulling van het gebouw zorgt. Het gebouw werd onthuld door enkele bestuurders, onder wie gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk.

Het gerestaureerde stationsgebouw van Winschoten is op 9 oktober ingewijd en daarmee teruggegeven aan Het Oude Ambt, de welzijnsstichting die voor de invulling van het gebouw zorgt. Het gebouw werd onthuld door enkele bestuurders, onder wie gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk.

Oude staat

Het doel van het project was om het stationsgebouw in oude staat herstellen, de uitstraling van het gebied te verbeteren en de sociale vitaliteit te versterken. Het stationsgebouw is teruggebracht in de staat van 1904 en heeft weer meerdere functies gekregen die goed zijn voor de reizigers, inwoners, maar ook voor de stationsomgeving in Winschoten.

Bedrijvigheid

Welzijnsorganisatie Het Oude Ambt geeft aan een groot deel van het stationsgebouw invulling en zal de bemensing van het gebouw organiseren.  Er is nu kleinschalige bedrijvigheid, met een coffee-corner in de wachtruimte, een vergaderruimte en een openbaar toilet. Straks komen er nog een fietsenreparatiewerkplaats en een informatiebalie. In het gebouw zijn ook de buschauffeurs van Qbuzz gehuisvest.

Gezamenlijk project

De restauratie heeft een aantal jaren geduurd en is een gezamenlijk project geweest van de provincie Groningen, de gemeente Oldambt en de NS. Er is ook geld vanuit Europa naar het project gegaan.