Genomineerden Wessel Gansfort Cultuurprijs 2013 bekend

De genomineerden voor de Wessel Gansfort Cultuurprijs 2013 zijn Annemarie Busschers (kunstschilderes), Guy Weizman (choreograaf club Guy and Roni) en NOISIA (drum- en basscollectief). De jury waardeert deze genomineerden voor hun grote inzet en stimulering voor de Groninger cultuur. Wie de Wessel Gansfort Cultuurprijs gaat winnen wordt dit jaar voor het eerst bepaald door de inwoners van de provincie Groningen. Zij kunnen een stem uitbrengen op hun favoriete genomineerde in de periode van dinsdag 25 juni tot en met maandag 8 juli.

De genomineerden voor de Wessel Gansfort Cultuurprijs 2013 zijn Annemarie Busschers (kunstschilderes), Guy Weizman (choreograaf club Guy and Roni) en NOISIA (drum- en basscollectief). De jury waardeert deze genomineerden voor hun grote inzet en stimulering voor de Groninger cultuur. Wie de Wessel Gansfort Cultuurprijs gaat winnen wordt dit jaar voor het eerst bepaald door de inwoners van de provincie Groningen. Zij kunnen een stem uitbrengen op hun favoriete genomineerde in de periode van dinsdag 25 juni tot en met maandag 8 juli.

Stemmen

Stemmen kan via www.provinciegroningen.nl. Wie niet beschikt over internet kan telefonisch zijn of haar stem uitbrengen via het nummer 050-316 44 28. Op de website van de provincie is vanaf 25 juni een kort profiel te lezen van de drie genomineerden en de reden van de jury om hen te kiezen. Ook is er een foto en een filmpje van hen te bekijken.

De prijs

De prijs bestaat uit een bedrag van 7.000,- euro en een kunstwerk. Nieuw aan de opzet van de prijs is dat het kunstwerk voor het eerst gemaakt wordt door een (oud) student van kunstacademie Minerva. Op vrijdag 4 oktober 2013 reikt gedeputeerde Piet de Vey Mestdagh de Wessel Gansfort Cultuurprijs 2013 uit in het provinciehuis in Groningen.

Jury

De jury bestaat dit jaar uit Roeli Broekhuis (directeur Museumhuis Groningen), Gert Sennema (beeldhouwer, tekstschrijver en musicus) en Peter Sikkema (winnaar 2010).

Bekijk ook onze pagina over de Wessel Gansfort Prijs.