Genomineerden Onderwijsprijs Groningen bekend

De zes genomineerde scholen voor de Onderwijsprijs Groningen zijn bekend. In de categorie basisonderwijs zijn dit De Kimkiel - samen met de Fiduciaschool -, de Dom Helder Camaraschool en de Tine Marcusschool, alle drie uit Groningen. In de categorie voortgezet onderwijs zijn genomineerd het Kamerlingh Onnes uit Groningen, het Maartenscollege uit Haren en het Eemsdeltacollege uit Siddeburen. Op dinsdag 15 november reikt gedeputeerde Eelco Eikenaar de Onderwijsprijs Groningen uit in het provinciehuis.

Finale

Alle genomineerde scholen geven tijdens de finalebijeenkomst een presentatie van het project dat ze hebben ingezonden. De winnaars van de Onderwijsprijs Groningen krijgen een beeld - een Bronzen Olifant - en gaan door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs op 29 maart 2017 in Rotterdam. Ook reikt de provincie de presentatieprijs uit.

Voorronde

De provinciale Onderwijsprijs is de voorronde van de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs. In iedere provincie hebben de scholen een oproep gekregen om mee te doen en een activiteit of project in te sturen uit de alledaagse schoolpraktijk. Een provinciale jury heeft de inzendingen uit de eigen provincie beoordeeld. Dit jaar bestaat de jury uit Nico Foppen (bestuurder bij CNV Onderwijs), Dominique de Haas (lid van Provinciale Staten) en Gea Meulema (onderwijsjournalist Dagblad van het Noorden).

Onderwijspromotie

Initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). De prijs werd voor de eerste keer uitgereikt in 1993 en is ingesteld om de innovatie in het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen. In het kader van deze prijs werkt het INOP samen met tal van (onderwijs)organisaties, waaronder de twaalf provincies.