Genomineerden Groenste Groninger bekend

De drie genomineerden voor de verkiezing van de Groenste Groninger zijn bekend. Het project van Jelle Medema: ‘Makkelijke moestuin voor gezondere kinderen’ heeft uiteindelijk de meeste stemmen getrokken. Als tweede in de internetstemming eindigde Marike Venema met het project ‘Brederoschool 3D-duurzaam. De derde in de top drie is Peter van der Klok met het project ‘Een groene wereld begint bij jezelf’. In totaal hebben meet dan 5.000 mensen hun stem uitgebracht op de tien geselecteerde projecten.

De drie genomineerden voor de verkiezing van de Groenste Groninger zijn bekend. Het project van Jelle Medema: ‘Makkelijke moestuin voor gezondere kinderen’ heeft uiteindelijk de meeste stemmen getrokken. Als tweede in de internetstemming eindigde Marike Venema met het project ‘Brederoschool 3D-duurzaam. De derde in de  top drie is Peter van der Klok met het project ‘Een groene wereld begint bij jezelf’. In totaal hebben meer dan 5.000 mensen hun stem uitgebracht op de tien geselecteerde projecten.

Bekendmaking op 12 december

De jury kiest uit de top drie van de internetverkiezing uiteindelijk de Groenste Groninger. De winnaar wordt op 12 december bekend gemaakt in ForumImages. De winnaar krijgt een geldprijs van 5.000,- euro, te besteden aan een duurzaam doel. Benieuwd naar hoe het staat met de rest van de genomineerden? Kijk op de website van Groenste Groninger.

Groningen energieneutraal

De verkiezing wordt georganiseerd door de provincie Groningen, de gemeente Groningen, het Dagblad van het Noorden en ForumDuurzaam. We streven ernaar dat Groningen in 2035 energieneutraal is. Dat betekent dat de energie die dan door alle huishoudens in Groningen wordt verbruikt, gelijk moet zijn aan de energie die we opwekken via zonnepanelen, wind- en waterenergie en biomassa. De verkiezing tot Groenste Groninger draagt bij aan deze doelstelling.