Gedeputeerde Mansveld beëdigd als staatssecretaris

Wilma Mansveld (1962, PvdA) is op maandag 5 november officieel beëdigd als staatssecretaris Infrastructuur en Milieu in het kabinet Rutte II. Mansveld heeft als gevolg van haar benoeming haar ontslag als lid van het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen ingediend.

 

Wilma Mansveld (1962, PvdA) is op maandag 5 november officieel beëdigd als staatssecretaris Infrastructuur en Milieu in het kabinet Rutte II. Mansveld heeft als gevolg van haar benoeming haar ontslag ingediend als lid van het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen.

Portefeuille

Sinds april 2011 was Mansveld gedeputeerde Economie, Energie, Jeugdzorg en Facilitaire Zaken. Daarbij was ze lid van het Dagelijks Bestuur van Samenwerkingsverband Noord-Nederland en Groningen Seaports. Verder had ze in de portefeuille de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM), Waterbedrijf Groningen en de gebiedsontwikkeling Lauwersmeer .

Boumans waarnemend gedeputeerde

Door het tussentijdse vertrek van Mansveld is een vacature ontstaan in het college van Gedeputeerde Staten. Tot de installatie van een nieuwe gedeputeerde wordt de portefeuille van Mansveld waargenomen door gedeputeerde Mark Boumans. Op een nader te bepalen datum neemt Wilma Mansveld officieel afscheid van de provincie Groningen.