Gedeputeerde Jager en wethouder Usmany openen rotondes in Appingedam

Gedeputeerde Marc Jager en wethouder Annalies Usmany van Appingedam openden op donderdag 25 november officieel de rotonde van de N360 bij de Jan Bronsweg in Appingedam. Samen reden ze in een terreinwagen door een muur van blokken met daarop zwarte stippen. De muur staat symbool voor de barrière die de weg vormde voor weggebruikers van zijwegen. De zwarte stippen staan voor 'black spots', plekken waar in 3 jaar tijd 12 of meer ongevallen gebeuren of 6 of meer ongevallen met letsel. Met de aanleg van drie rotondes in het centrum van Appingedam moet het aantal ongevallen fors afnemen. Ook moet het hierdoor voor verkeer dat vanaf zijwegen komt makkelijker worden de doorgaande weg N360 op te rijden.

 

Gedeputeerde Marc Jager en wethouder Annalies Usmany van Appingedam openden op donderdag 25 november officieel de rotonde van de N360 bij de Jan Bronsweg in Appingedam. Samen reden ze in een terreinwagen door een muur van blokken met daarop zwarte stippen. De muur staat symbool voor de barrière die de weg vormde voor weggebruikers van zijwegen. De zwarte stippen staan voor 'black spots', plekken waar in 3 jaar tijd 12 of meer ongevallen gebeuren of  6 of meer ongevallen met letsel.  Met de aanleg van drie rotondes in het centrum van Appingedam moet het aantal ongevallen fors afnemen. Ook moet het hierdoor voor verkeer dat vanaf zijwegen komt makkelijker worden de doorgaande weg N360 op te rijden. 

Drie rotondes

Op de N360 zijn drie rotondes gekomen: bij de kruisingen met de Tjamsweersterweg, de Jukwerderweg en de Jan Bronsweg. Ook is er op de tussenliggende weggedeelten en de brug over de Grote Heekt groot onderhoud gepleegd. Door deze ingrepen is de weg een stuk veiliger geworden en heeft de entree naar Appingedam een heel ander gezicht gekregen.