Gedeputeerde Jager en wethouder Bouman planten iepen tijdens Nationale Boomfeestdag

Er staan weer iepen langs de provinciale weg bij Usquert. Gedeputeerde Marc Jager en wethouder Harald Bouman van de gemeente Eemsmond leverden daar woensdag een bijdrage aan door samen een boom te planten.

Er staan weer iepen langs de provinciale weg bij Usquert. Gedeputeerde Marc Jager en wethouder Harald Bouman van de gemeente Eemsmond leverden daar woensdag een bijdrage aan door  samen een boom te planten. Ze volgden daarmee het voorbeeld van leerlingen van Openbare Basisschool Usquert en basisschool Klinkenborg uit Kantens die die ochtend samen in totaal tien jonge iepen hadden geplant. De leerlingen deden dit in het kader van Nationale Boomfeestdag 2011. In totaal zijn er 111 iepen geplant.

De iepen komen in de plaats van eerdere bomen die gerooid werden in verband met de iepziekte. De iepen die nu geplant zijn zijn resistent tegen deze ziekte. De bomen staan tussen het nieuwe fietspad en de provinciale weg, de Usquerderweg. Met het planten van de iepen is een deel van het Groninger cultuurlandschap hersteld. De iep is namelijk karakteristiek voor dit landschap.