Gedeputeerde Homan aan boord van 'Train to Paris' naar VN-klimaattop

Gedeputeerde Nienke Homan heeft op zaterdag 28 november meegereisd met de 'Train to Paris', de stad waar de komende twee weken de klimaattop van de Verenigde Naties plaatsvindt. In de trein was gelegenheid tot netwerken, debatteren en het uitwisselen van kennis, ter voorbereiding op de VN-top die op 30 november is gestart.

Gedeputeerde Nienke Homan heeft op zaterdag 28 november meegereisd met de 'Train to Paris', de stad waar de komende twee weken de klimaattop van de Verenigde Naties plaatsvindt. In de trein was gelegenheid tot netwerken, debatteren en het uitwisselen van kennis, ter voorbereiding op de VN-top die op 30 november is gestart.

Workshop

Aan boord zaten behalve bestuurders ook de Nederlandse onderhandelingsdelegatie, ondernemers, deskundigen en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Er werd onder meer gesproken over duurzaam transport, energiebesparing en CO2-uitstoot. Zo gaf gedeputeerde Homan tijdens de treinreis een workshop over de verduurzaming van de woningbouw in onze provincie. Er kwamen ook praktijkvoorbeelden van gemeenten en bedrijven voorbij. 

Nieuw klimaatverdrag

De VN-klimaattop wordt voor de 21e keer gehouden en duurt tot en met 11 december. Het doel is om een nieuw klimaatverdrag af te sluiten tussen de VN-lidstaten. De 'Train to Paris', die vanaf Rotterdam Centraal vertrok, was een initiatief van de Klimaatcoalitie Nederland, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, ProRail en de NS.