Gedeputeerde De Vey Mestdagh maakt proefrit in elektrische auto

De provincie Groningen is bezig om het elektrisch rijden onder de aandacht te brengen. Gedeputeerde Piet de Vey Mestdagh maakte op donderdag 5 juli 2012 een proefrit met een elektrische auto van de ANWB. Met de actie 'De Grootste Elektrische Proefrit van Nederland' wil de ANWB testrijders laten ervaren hoe het is om elektrisch te rijden. Daarom worden overal in het land elektrische auto's uitgeleend. De provincie wil het rijden op groengas en het elektrisch rijden in Noord-Nederland stimuleren en steunt het initiatief van de ANWB.

 

De provincie Groningen is bezig om het elektrisch rijden onder de aandacht te brengen. Gedeputeerde Piet de Vey Mestdagh maakte op donderdag 5 juli 2012 een proefrit met een elektrische auto van de ANWB. Met de actie 'De Grootste Elektrische Proefrit van Nederland' wil de ANWB testrijders laten ervaren hoe het is om elektrisch te rijden. Daarom worden overal in het land elektrische auto's uitgeleend. De provincie wil het rijden op groengas en het elektrisch rijden in Noord-Nederland stimuleren en steunt het initiatief van de ANWB.

Foto's en video's

ANWB-leden die meedoen met de actie krijgen zes dagen lang de auto te leen. Daar wordt ook een iPhone bijgeleverd. Het is de bedoeling dat zij via foto's en video's hun belevenissen en ervaringen met de elektrische auto vastleggen. De gebruikers laten bijvoorbeeld weten hoe het is om de auto via stroom op te moeten laden en hoelang de accu meegaat. Er zijn ook speciale VIP-auto's, waar diverse politici en andere Bekende Nederlanders in kunnen rijden. Zij worden via GPS en camera's in de gaten gehouden.

100.000 voertuigenplan

Op dit moment voert de provincie het 100.000 voertuigenplan 2008-2011 uit. Het doel hierbij is om ervoor te zorgen dat er in 2015 in Noord-Nederland 100.000 elektrische voertuigen rijden. Inmiddels is de provincie bezig met een nieuw programma voor de periode 2012-2015.

Op Youtube is het filmpje van de testrit van gedeputeerde De Vey Mestdagh te zien.