Gedeputeerde Boumans rijdt een week lang op elektrische scooter

Gedeputeerde Mark Boumans van Verkeer en Vervoer gaat een week lang op een elektrische scooter (‘e-scooter’) rijden. Via Twitter zal de gedeputeerde zijn volgers op de hoogte houden van zijn ervaringen met de scooter. De actie maakt deel uit van de campagne #Twitterfiets van Mobiliteitsmanagement Regio Groningen-Assen. Op vrijdag 25 mei 2012 om 10.00 uur neemt Mark Boumans op het Martinikerkhof de sleutels van de scooter in ontvangst uit handen van de Drentse motorcoureur Jasper Iwema.

 

Gedeputeerde Mark Boumans van Verkeer en Vervoer gaat een week lang op een elektrische scooter (‘e-scooter’) rijden. Via Twitter zal de gedeputeerde zijn volgers op de hoogte houden van zijn ervaringen met de scooter. De actie maakt deel uit van de campagne #Twitterfiets van Mobiliteitsmanagement Regio Groningen-Assen. Op vrijdag 25 mei 2012 om 10.00 uur heeft Mark Boumans op het Martinikerkhof de sleutels van de scooter in ontvangst genomen uit handen van de Drentse motorcoureur Jasper Iwema. 

Actie

Bekende en minder bekende Groningers en Drenten rijden tussen 1 mei en 30 juni een week lang op de fiets, e-bike of e-scooter. Daarbij doen zij op Twitter verslag van hun ervaringen. De actie is opgezet door Ga Slimmer reizen & werken om te laten zien dat er goede alternatieven zijn voor de auto in de spits. Mensen die de fiets, e-bike of e-scooter voorbij zien komen, en op Twitter een bericht of foto achterlaten onder #Twitterfiets, maken kans op een leuke prijs. De actie is te volgen via http://www.gaslimmerreizen.nu/twitterfiets.

In de Regio Groningen- Assen werken werkgevers en overheden samen aan een bereikbare regio. Zij hebben hierover afspraken vastgelegd in het het Convenant Mobiliteitsmanagement Regio Groningen-Assen.