Gaswinning centraal op juridisch congres in provinciehuis 3 december

Hoe zit het met de schadeafhandeling in het aardbevingsgebied en welke rechten hebben de Groningers? Dit soort vragen staat centraal tijdens het 26e congres van de Juridische Faculteitsvereniging Groningen (JFV) over gaswinning op 3 december. Het congres wordt grotendeels gehouden in het provinciehuis en geopend door gedeputeerde Eelco Eikenaar. Het avondprogramma is voor iedereen toegankelijk.

Hoe zit het met de schadeafhandeling in het aardbevingsgebied en welke rechten hebben de Groningers? Dit soort vragen staat centraal tijdens het 26e congres van de Juridische Faculteitsvereniging Groningen (JFV) over gaswinning op 3 december. Het congres wordt grotendeels gehouden in het provinciehuis en geopend door gedeputeerde Eelco Eikenaar. Het avondprogramma is voor iedereen toegankelijk.

Juridische invalshoeken

Het congres draait om de juridische invalshoeken van het aardbevingsdossier. Voor de rechtenstudenten worden er de hele dag door workshops en lezingen aangeboden, verzorgd door bestuurders, advocaten en deskundigen. 's Avonds vindt het openbare gedeelte van het programma plaats in de Martinikerk in Groningen, waar sprekers namens de RUG, de NAM en enkele advocatenkantoren aan het woord komen. Ge├»nteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van JFV. De entree kost 15 euro.

Meer informatie over de gaswinning en de aardbevingen is te vinden in ons dossier.