Founded in Groningen gaat door met steun van gemeente en provincie Groningen

Founded in Groningen gaat de komende drie jaar door. Dat hebben de gemeente Groningen en provincie Groningen vandaag bekendgemaakt. Het initiatief voor startups, scale-ups en innovatieve ondernemers gaat zich de komende jaren onder andere richten op het verbeteren van de verbinding tussen start-ups en het bestaande bedrijfsleven en het aantrekken van internationale start-ups. De provincie Groningen en Gemeente Groningen dragen elk ruim  € 350.000 bij aan Founded in Groningen. 

Sneller groeien

In 2015 is Founded in Groningen opgezet om Groningen op de kaart te zetten als regio voor beginnende bedrijven. Founded in Groningen verbindt vernieuwende bedrijven en initiatieven en helpt start-ups en zogeheten 'scale-ups' (beginnende bedrijven die al iets langer bestaan) om zich te profileren en sneller te groeien. Founded werkt hiervoor bijvoorbeeld samen met StartupDelta (nu TechLeap.NL) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Koploper

Groningen heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot snelgroeiende startupstad met een goed ondernemersklimaat en een sterke IT-sector. Founded in Groningen heeft daaraan een belangrijke bijdrage geleverd. De gemeente en de provincie Groningen hebben de ambitie om Groningen een koploper te maken op het gebied van startups- en scale-ups. Deze bedrijven zijn belangrijke vernieuwers van de Nederlandse economie en zorgen voor meer werkgelegenheid. Door de komende drie jaar te investeren in deze bedrijven willen de provincie en de gemeente stimuleren dat er nog meer nieuwe bedrijven bij komen en scale-ups sneller doorgroeien. Start-ups en scale-ups zien vooral belemmeringen bij het aantrekken van kapitaal en talent en het aanboren van nieuwe markten. Hiermee gaat Founded in Groningen de komende jaren aan de slag.