Foto Muskusrattenvangers als eerbetoon

Donderdagmiddag 21 april is in het provinciehuis het kunstwerk Muskusrattenvangers onthuld. Fotograaf Maartje Roos maakte het werk in opdracht van de Kunstcommissie van de provincie Groningen. Het werk, bestaande uit een foto en een boekje, is een eerbetoon aan het werk van de muskusrattenvangers. Met het kunstwerk wil de Kunstcommissie laten zien wat de provincie allemaal doet.

Donderdagmiddag 21 april is in het provinciehuis het kunstwerk 'Muskusrattenvangers' onthuld. Fotograaf Maartje Roos maakte het werk in opdracht van de Kunstcommissie van de provincie Groningen. Het werk, bestaande uit een foto en een boekje, is een eerbetoon aan het werk van de muskusrattenvangers. Met het kunstwerk wil de Kunstcommissie laten zien wat de provincie allemaal doet.

Maartje Roos

Maartje Roos (Noordbergum, 1986) is vorig jaar ‘cum laude’ afgestudeerd aan de Fotoacademie Groningen. Maartje werkt binnen een kader van werkelijkheid, fictie en fantasie. Voor de foto van de muskusrattenvangers heeft ze op locatie de mannen (en één vrouw) afzonderlijk gefotografeerd. Deze foto's heeft ze vervolgens in Photoshop verwerkt tot één sfeerbeeld.

Tentoonstelling

Naast het kunstwerk 'Muskusrattenvangers' wordt ook ander werk van Maartje tentoongesteld. De tentoonstelling is tot 9 mei te zien in het Atrium van het provinciehuis en is gratis toegankelijk op werkdagen van 9.00 tot 17.00. Na 9 mei krijgt de foto Muskusrattenvangers een vaste plaats in het provinciehuis. De fotografieopdracht is mede tot stand gekomen met de Kunst op Maat regeling van het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen).