Foto-expositie in provinciehuis laat leven in krimpgebieden zien

In het Atrium van het provinciehuis is tot en met 15 december een fototentoonstelling te bekijken over krimp in Oost-Groningen, AsturiĆ« (Noordwest-Spanje) en Warschau (Polen). Fotograaf Erik Slot laat in deze expositie 'Leven tussen groei en krimp' de verschillen zien tussen de drie krimpgebieden, maar ook de overeenkomsten. De expositie werd geopend op maandag 14 november door gedeputeerde Eelco Eikenaar.

Drie krimpgebieden

AsturiĆ« is van oorsprong een mijnenstreek. Nu de mijnen worden gesloten trekken veel mensen weg, om elders werk te vinden. De kansarmen blijven achter met steeds minder voorzieningen. Ook in de wijk Praga in Warschau hebben de bewoners te maken met een verpauperde leefomgeving. Oost-Groningen is een van de drie krimpgebieden in onze provincie, waar via verschillende subsidieprogramma's geprobeerd wordt de leefbaarheid op peil te houden.

Erik Slot (Almelo, 1967) studeerde aan de fotoacademie in Groningen en Amsterdam en is gespecialiseerd in documentaire-fotografie. Sociaal-maatschappelijke vraagstukken spelen een belangrijke rol in zijn werk.