Fietsverlichtingscampagne 'Ik val op!' van start op Zernike Campus

Op zes plekken in de provincie Groningen is de campagne 'Ik val op!' gestart. Met de campagne vragen we dit najaar aandacht voor goede fietsverlichting en voor verkeersveiligheid. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk gaf maandag 28 oktober het startschot voor de fietsverlichtingscampagne bij de Zernike Campus in de stad Groningen.

'Ik val op!'

'Ik val op!' is een landelijke fietsverlichtingscampagne, waarbij fietsers worden gewezen op het belang van goede verlichting en het nut van reflecterende kleding. Voor hun eigen zichtbaarheid en veiligheid in het verkeer. Behalve op de Zernike Campus zijn maandag 28 oktober ook fietsers in Stadskanaal, Leek, Winschoten, Appingedam en de Vismarkt in Groningen gewezen op het belang van goede fietsverlichting. De campagne loopt tot eind december.

Fietslampjes 

Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland, ANWB en de brandweer deelden fietslampjes en de fietsverlichtingsfolder uit aan fietsers zonder licht. Fietsers met goede verlichting ontvingen als beloning een kaartje met een code, waarmee ze een mooie prijs kunnen winnen.

Campagne 

Dit najaar zijn er verschillende acties in de provincie om fietsers te attenderen op hun zichtbaarheid. De fietsverlichtingscampagne is dit najaar ook zichtbaar in scholen, bibliotheken, gemeentehuizen en politiebureaus. De boodschap 'Ik val op!' is met milieuvriendelijke krijttekeningen zichtbaar op 80 fietspaden en 33 schoolpleinen door de hele provincie Groningen. De ANWB komt onder de naam ‘Zet je licht aan!’ met een eigen campagne. 

Verkeerswijzer Groningen

Ga voor meer informatie over de campagne "Ik val op" naar www.verkeerswijzergroningen.nl. Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren we verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen.