Fietsroutes Leek-Groningen krijgen een zesje

Fietsers tussen Leek en Groningen geven de huidige fietsroutes gemiddeld een 6+. Slecht scoren de verlichting, beschutting tegen de wind, de verkeersveiligheid en hinder door autoverkeer. Dit blijkt uit een enquête van de provincie Groningen, die in oktober 2013 is gehouden onder ruim 100 fietsers tussen Leek en Groningen. De enquête moet inzicht bieden in de ervaringen van de gebruikers van de verschillende fietsroutes. Ook wil de provincie weten wat de meest geschikte locatie voor een mogelijke Fietsroute Plus is.

Fietsers tussen Leek en Groningen geven de huidige fietsroutes gemiddeld een 6+. Slecht scoren de verlichting, beschutting tegen de wind, de verkeersveiligheid en hinder door autoverkeer. Dit blijkt uit een enquête van de provincie Groningen, die in oktober 2013 is gehouden onder ruim 100 fietsers tussen Leek en Groningen. De enquête moet inzicht bieden in de ervaringen van de gebruikers van de verschillende fietsroutes. Ook wil de provincie weten wat de meest geschikte locatie voor een mogelijke Fietsroute Plus is.

Fietsroute Plus

Een Fietsroute Plus is een fietspad dat breder en comfortabeler is dan een gewoon fietspad. Door de aanleg van deze fietsroutes moet het fietsen prettiger en veiliger worden, waardoor op afstanden tot vijftien kilometer meer mensen voor de fiets kiezen in plaats van de auto.

Route

Uit de enquête bleek dat er op dit moment geen duidelijke hoofdroute is tussen Leek en Groningen. Tussen Leek en Lettelbert worden zowel de Hoofdstraat als het fietspad langs het Leekster Hoofddiep veel gebruikt. Tussen Lettelbert en Groningen verdelen de fietsers zich over de Hoofdstraat door Oostwold en De Hooilanden/Matsloot. De meerderheid van de ondervraagden kiest voor een Fietsroute Plus op de route die ze nu al gebruiken.

Alternatieven

De provincie Groningen gaat nu de mogelijke alternatieven voor een Fietsroute Plus onderzoeken. De alternatieven komen tot stand in nauw overleg met de gebruikers van de fietsroutes. Hiervoor organiseert de provincie workshops. Vóór de zomer van 2015 moeten Provinciale Staten een voorkeursalternatief vastgesteld hebben. Op zijn vroegst in 2018 wordt de Fietsroute Plus aangelegd.