Fietsroute Plus tussen Zuidhorn en Groningen

Tussen Zuidhorn en Groningen, langs de drukke Friesestraatweg (N355) komt een nieuw fietspad, een zogenoemde Fietsroute Plus. Het is een fietspad dat comfortabeler en breder is dan een gewoon fietspad. De nieuwe Fietsroute Plus wordt uitgevoerd in beton, en is 3,5 meter breed. Tussen de weg en het fietspad komt een brede tussenberm.

Problemen met het huidige fietspad

Het huidige fietspad is erg smal en ligt dicht langs de weg. Hierdoor hebben fietsers last van het langsijdend verkeer: rukwinden en opspattend water. Er gebeuren ook relatief veel ongelukken.

Werk aan de weg

Door de voorbereidingen aan het nieuwe fietspad is het huidige fietspad aan de zuidzijde over een grote lengte gestremd. Nu moeten fietsers op een aantal onoverzichtelijke plaatsen, zoals bij Nieuwklap en Hotel Aduard, de Friesestraatweg oversteken.

Aangepaste maximumsnelheid op de Friesestraatweg

De provincie Groningen heeft extra verkeersborden geplaatst op de Friesestraatweg tussen Zuidhorn en Groningen om het verkeer te waarschuwen voor overstekende fietsers. De maximumsnelheid voor verkeer op de Friesestraatweg is tijdelijk teruggebracht naar 50 kilometer per uur. Naar verwachting duurt dit tot mei 2010.

Eerste Fietsroute Plus in de provincie

Het nieuwe fietspad tussen Zuidhorn en Groningen is de eerste Fietsroute Plus in de provincie Groningen. Met de Fietsroute Plus wil de provincie Groningen het gebruik van de fiets stimuleren.