Fietsexcursie door Middag-Humsterland op 2 september

Op zondag 2 september 2012 kunt u onder begeleiding van een professionele gids fietsen door Middag-Humsterland. Tijdens de fietsexcursie stopt u bij interessante plekken en krijgt u uitleg van de gids. De tocht voert u onder meer langs het wierdedorp Ezinge, waar u ook een bezoek brengt aan het Archeologisch Informatiepunt (AIP). De fietstocht eindigt en begint bij het station Zuidhorn.

 

Op zondag 2 september 2012 kunt u onder begeleiding van een professionele gids fietsen door Middag-Humsterland. Tijdens de fietsexcursie stopt u bij interessante plekken en krijgt u uitleg van de gids. De tocht voert u onder meer langs het wierdedorp Ezinge, waar ook een bezoek gebracht wordt aan het Archeologisch Informatiepunt (AIP). De fietstocht eindigt en begint bij het station Zuidhorn.

Strijd tegen water

Middag-Humsterland is al eeuwenlang in gebruik, getuige de dijken, kolken en sluizen in het landschap. De afgegraven wierden laten bovendien zien hoe de bewoners al ver voor de jaartelling strijd voerden tegen het water.

Geschiedenis

In het Archeologisch Informatiepunt Middag-Humsterland kan de bezoeker kennismaken met de bewoningsgeschiedenis van het landschap. Thema‚Äôs die hierbij behandeld worden zijn onder meer de ontstaansgeschiedenis van het landschap, de rol van de Lauwerszee en het Reitdiep en het gebruik van het landschap.

Programma

  • Start: 13.15 uur vanaf station Zuidhorn (in aansluiting op de trein uit Groningen). Fietsen kunnen met een dagkaart van circa 6,- euro in de trein meegenomen worden.
  • Er is ook voldoende parkeergelegenheid voor mensen die fietsen meenemen met de auto.
  • Eind: 16.15-16. 30 bij station Zuidhorn (in aansluiting op trein naar Groningen).
  • Lengte: 30 kilometer. Er wordt in een rustig tempo gefietst.
  • Prijs: 15,- euro per persoon.
  • Opgave: info@paulienexcursions.nl of bel naar 050-3131859.

De fietstocht wordt georganiseerd door Paulien Excursions, in samenwerking met het Archeologisch Informatiepunt Middag-Humsterland. Lees meer over de Archeologische Informatiepunten op onze website.