Fietsers tussen Hoogezand en Groningen krijgen goede verlichting

Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland gaan controleren of de verlichting van fietsers op de route Hoogezand-Groningen in orde is. Fietsers die goede verlichting hebben, krijgen een beloning. Voor fietsers met kapotte verlichting staat er een mobiele fietsenmaker langs de weg, die ter plekke de verlichting kan repareren. De acties worden georganiseerd vanwege de verbetering van de fietsroute Hoogezand-Groningen. De eerste actie is op 23 november, van 16.00 tot 19.00 uur, bij hotel-restaurant Van der Valk Westerbroek.

Reparaties en green graffiti

Op de fietsroute vinden ook nog twee fietsverlichtingsacties plaats in december, waarbij opnieuw een mobiele fietsenmaker aanwezig is om fietsverlichting te repareren. Ook krijgen fietsers een folder mee met daarin de regels over fietsverlichting. Naast de controleacties is er begin november een aantal green graffiti-afbeeldingen met de ‘Fiets Verlicht’-boodschap op de fietsroute aangebracht. Deze tekeningen zijn van milieuvriendelijke krijtverf en verdwijnen vanzelf weer door regen en slijtage.

Project Fietsroute Hoogezand-Groningen

De fietsverlichtingsacties zijn onderdeel van het project Fietsroute Hoogezand-Groningen. De projectpartners provincie Groningen, gemeenten Groningen en Hoogezand-Sappemeer, de politie en Fietsersbond willen de verkeersveiligheid op deze route proberen te verbeteren. Naast aanpassingen aan de fietsroute, worden er verkeerscontroles gehouden om weggebruikers te wijzen op veilig verkeersgedrag. Meer informatie over de fietsroute Groningen-Hoogezand is te vinden op de Facebook en Twitter.