Fietsecoduct Meedenpad vrijdag 8 april weer open voor fietsers

Vrijdagmiddag 8 april gaat het nieuwe fietsecoduct bij het Meedenpad over de Oostelijke Ringweg weer open voor fietsers/voetgangers en kleine dieren. In de afgelopen weken heeft de aannemer Roelofs de nog benodigde werkzaamheden afgerond.

Vrijdagmiddag 8 april gaat het nieuwe fietsecoduct bij het Meedenpad over de oostelijke ringweg in Groningen weer open voor fietsers, voetgangers en kleine dieren. In de afgelopen weken heeft de aannemer Roelofs de nog benodigde werkzaamheden afgerond.

Nieuw viaduct

Het nieuwe fietsecoduct is op 12 maart succesvol op zijn plek ingereden en ingehesen. Fietsers en voetgangers konden er toen niet gelijk overheen, onder meer vanwege asfalteringswerkzaamheden die nog uitgevoerd moesten worden.

Fietsecoducten

Nu zijn zowel het Stadswegviaduct en het viaduct bij het Meedenpad vervangen door nieuwe modern vormgegeven fietsecoducten. Op het viaduct ligt nu ook een ecostrook om  de ecologische hoofdstructuur in dit gedeelte van de stad te versterken. Op deze manier kunnen kleine dieren op een veilige manier de ringweg oversteken.

Kijk voor meer informatie op www.ringgroningen.nl.