Feestelijke opening Waddenkwartier in haven Lauwersoog

In de haven van Lauwersoog is op zaterdag 14 juni het Waddenkwartier officieel geopend. Het Waddenkwartier is gevestigd op het voormalige terrein van de garnalenfabriek Nordshrimp en is de plek waar liefhebbers van het wad en het Lauwersmeergebied terecht kunnen voor informatie, eten en drinken en verschillende excursies.

In de haven van Lauwersoog is op zaterdag 14 juni het Waddenkwartier officieel geopend. Het Waddenkwartier is gevestigd op het voormalige terrein van de garnalenfabriek Nordshrimp en is de plek waar liefhebbers van het wad en het Lauwersmeergebied terecht kunnen voor informatie, eten en drinken en verschillende excursies.

Het Informatie Paviljoen

Vorig jaar is op het terrein in Lauwersoog Het Informatie Paviljoen (HIP) ingericht, waar bezoekers allerei informatie kunnen krijgen over het gebied. In HIP zijn ook regelmatig tentoonstellingen te bekijken. Het MEER IJscafe is een horecagelegenheid in het Waddenkwartier waar onder andere biologisch ijs wordt geserveerd. Verder kunnen bezoekers bij het Ticketoffice terecht voor wadlooptochten, vaartochten naar de zeehonden en fietsverhuur.

Programma Lauwersoog

Het Waddenkwartier is onderdeel van het Programma Lauwersoog, waarmee de provincie Groningen en de gemeente De Marne samen met particuliere ondernemers het dorp aantrekkelijk willen maken voor toeristen en vissers.