Extra verkeerscontroles in Westerkwartier

De politie gaat op een aantal 60 kilometerwegen in het Westerkwartier een half jaar lang extra verkeerscontroles uitvoeren.

De politie gaat op een aantal 60 kilometerwegen in het Westerkwartier een half jaar lang extra verkeerscontroles uitvoeren. In deze periode besteden de gemeenten in deze regio door voorlichting extra aandacht aan het gedrag op de 60 kilometerwegen. Hierbij betrekken ze ook de scholen in het Westerkwartier.

Extra aandacht

Vier wegen in het Westerkwartier krijgen extra aandacht: de Halbe Wiersemaweg, de Ipo Haaimaweg, de Mensumaweg en de Weersterweg. Deze wegen liggen buiten de bebouwde kom en worden gebruikt door automobilisten, landbouwverkeer en fietsers, waaronder veel scholieren. Dat zorgt soms voor gevaarlijke situaties als snel verkeer langzaam verkeer passeert en als de weggebruikers zich niet aan hun plaats op de weg houden. Bovendien wordt er geregeld te hard gereden.

Voorlichting en controles

Naast de verkeerscontroles door de politie geven de gemeenten voorlichting over verkeersregels en verantwoord verkeersgedrag aan het gemotoriseerde verkeer en de fietsers in de omgeving. Ook scholieren op vier scholen in de regio krijgen extra voorlichting.

Samenwerking

De activiteiten in het Westerkwartier zijn onderdeel van het project Subjectieve verkeersonveiligheid van de Regiopolitie Groningen. De politie werkt hierin nauw samen met de vier Westerkwartiergemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn en de provincie Groningen.