Extra snelheidscontroles op Diepwal (N979) in Leek

De Regiopolitie Groningen gaat vanaf maandag 5 september extra snelheidscontroles uitvoeren op de Diepswal (N979) in Leek. Deze duren tot eind oktober of begin november, wanneer de wegwerkzaamheden aan de Diepswal beginnen. De extra controles en werkzaamheden maken deel uit van het project Subjectieve Verkeersonveiligheid. De provincie Groningen en de gemeente Leek zijn dit project samen begonnen om de verkeersveiligheid op de provinciale weg N979 te verbeteren.

De Regiopolitie Groningen gaat vanaf maandag 5 september extra snelheidscontroles uitvoeren op de Diepswal (N979) in Leek. Deze duren tot eind oktober of begin november, wanneer de wegwerkzaamheden aan de Diepswal beginnen. De extra controles en werkzaamheden maken deel uit van het project Subjectieve Verkeersonveiligheid. De provincie Groningen en de gemeente Leek zijn dit project samen begonnen om de verkeersveiligheid op de provinciale weg N979 te verbeteren.

Belangrijke schakel

De N979 vormt een belangrijke schakel in de route tussen Zuidoost-Friesland en de stad Groningen. De weg verbindt Oosterwolde, Haulerwijk, Zevenhuizen en Leek met de A7. Omwonenden klagen al langer over het harde rijden van automobilisten. Uit snelheidsmetingen van politie, gemeente en provincie is gebleken dat dat inderdaad regelmatig gebeurt. Om hoge snelheden op de Diepswal in de toekomst te voorkomen, zullen de provincie Groningen en de gemeente Leek de weg op verschillende plekken aanpassen.

Tachtig procent

De politie houdt een extra oogje in het zeil totdat de werkzaamheden beginnen. Vanaf 5 september zal de politie twee maanden lang controleren. Snelheidsmetingen hebben uitgewezen dat op de Diepswal gemiddeld 58 kilometer per uur wordt gereden, terwijl de maximum snelheid vijftig kilometer per uur is. Ruim tachtig procent van de automobilisten rijdt te hard, soms met uitschieters tot 161 kilometer met uur. Tijdens de controles zal de politie snelheidsovertreders zoveel mogelijk staande houden om ze te wijzen op de gevaren van te hard rijden.