Extra maaiboot ingezet tegen waterplanten Oldambtmeer

Er komt een extra maaiboot om de waterplanten op het Oldambtmeer in Blauwestad tijdens de warme zomermaanden te bestrijden. De provincie Groningen en de gemeente Oldambt hopen met deze extra maatregel de overlast van de waterplanten voor de watersporter tot een minimum te beperken.

 

Er komt een extra maaiboot om de waterplanten op het Oldambtmeer in Blauwestad tijdens de warme zomermaanden te bestrijden. De provincie Groningen en de gemeente Oldambt hopen met deze extra maatregel de overlast van de waterplanten voor de watersporter tot een minimum te beperken. 

Vaarseizoen

Begin 2013 drongen de havenmeesters uit Blauwestad, de plaatselijke zeilvereniging en de eigenaren van de rondvaartboten er op aan om vooral tijdens de zomermaanden meer maaiboten in te zetten. Door de aanwezigheid van grote hoeveelheden waterplanten lopen zeilboten en plezierjachten tijdens het vaarseizoen geregeld vast.

Kosten

De kosten voor de extra maaibeurten bedragen 75.000,- euro per jaar. Daarmee komen de totale kosten voor jaarlijks onderhoud op het Oldambtmeer op 225.000,- euro. De provincie Groningen en de gemeente Oldambt dragen bij aan de financiering van de extra maaiboot.