Extra geld voor subsidieregeling 'Doorrijden op Groengas'

De provincie Groningen heeft besloten de succesvolle subsidieregeling 'Doorrijden op Groengas' te verlengen en hiervoor meer geld beschikbaar te stellen. De regeling zal nu doorlopen tot 1 mei 2016, terwijl er ook 50.000 euro extra subsidie beschikbaar komt. Hierdoor kunnen 20 tot 25 extra personenauto's, bestelbusjes, bussen, taxi's of vrachtauto's op groengas worden aangeschaft.

De provincie Groningen heeft besloten de succesvolle subsidieregeling 'Doorrijden op Groengas' te verlengen en hiervoor meer geld beschikbaar te stellen. De regeling zal nu doorlopen tot 1 mei 2016, terwijl er ook 50.000 euro extra subsidie beschikbaar komt. Hierdoor kunnen 20 tot 25 extra personenauto's, bestelbusjes, bussen, taxi's of vrachtauto's op groengas worden aangeschaft.

Aantrekkelijk

De subsidieregeling moet het voor particulieren, bedrijven en lease-organisaties aantrekkelijker maken om een nieuw groengas-voertuig aan te schaffen of een motor in een bestaand voertuig om te laten bouwen naar een groengas-motor. 

De voorwaarden aan het aanvraagformulier zijn te vinden op onze subsidiepagina.

Tankstations

Om het rijden op groengas te stimuleren is het ook van belang dat er voldoende tankstations in de provincie Groningen zijn. De komende jaren worden daarom zes nieuwe groengas-tankstations aangelegd. In totaal komt het aantal dan uit op 14 vulpunten. Het doel van deze extra tankstations is om een provinciedekkend netwerk van vulpunten te bereiken. Het eerste nieuwe groengas-tankstation komt in 2016 in de gemeente Winsum.

Enthousiast

De provincie had voor de jaren 2014 en 2015 in totaal 900.000 euro beschikbaar gesteld om het rijden op groengas en het realiseren van groengastankstations in Groningen te stimuleren. Bedrijven en particulieren waren enthousiast en lieten weten de regeling graag verlengd te zien. Dat bleek zeker nadat het huidige subsidieplafond in november 2015 werd bereikt en daardoor geen nieuwe aanvragen meer ingediend konden worden. Bedrijven als Holthausen, Autocentury, Noordlease, Gasterra, Gasunie en Attero gaven aan dat de verkoop van groengasauto's en dus de transitie naar duurzame brandstof hierdoor stagneert.