Extra bijeenkomst in provinciehuis over gaswinning druk bezocht

In het provinciehuis is op zaterdag 18 januari een extra bijeenkomst gehouden, waarbij minister van Economische Zaken Henk Kamp toelichting gaf op het akkoord voor het Groninger gaswinningsgebied. Ook commissaris van de Koning Max van den Berg en burgemeester van Loppersum Albert Rodenboog waren aanwezig. Tijdens de bijeenkomst ging de minister in gesprek met journalisten, inwoners, instellingen en bedrijven.

 

In het provinciehuis is op zaterdag 18 januari een extra bijeenkomst gehouden, waarbij minister van Economische Zaken Henk Kamp toelichting gaf op het akkoord voor het Groninger gaswinningsgebied. Ook commissaris van de Koning Max van den Berg en burgemeester van Loppersum Albert Rodenboog waren aanwezig. Tijdens de bijeenkomst ging de minister in gesprek met journalisten, inwoners, instellingen en bedrijven.

Vragen aan de minister

De aanwezigen waren op uitnodiging van het ministerie van Economische Zaken naar het provinciehuis gekomen. Ze hadden eerder al op 15 november 2013 een steunverklaring voor het advies van de Commissie Meijer ondertekend in Huizinge. Iedereen in de zaal had de mogelijkheid om minister Kamp vragen te stellen over het akkoord. De bewindsman ging onder andere in op vragen over schadevergoeding en het terugdringen van de gaswinning in het gebied. 

Gesprek Kamercommissie 27 januari

Op 27 januari vindt er in het provinciehuis een rondetafelgesprek plaats over de situatie in het gaswinningsgebied. Leden van de Tweede Kamercommissie Economische Zaken gaan in gesprek met bewoners, bestuurders en bedrijven over het advies van de commissie Meijer. De bijeenkomst is bij te wonen vanaf de publieke tribune of te volgen via een livestream op onze website.

Kijk voor meer informatie over het rondetafelgesprek in de agenda.