Extra banen en duurzame bedrijfsvoering door nieuwe MKB-subsidies

De provincie heeft weer twee subsidies verleend vanuit het programma Innovatief & Duurzaam MKB Groningen. Het bedrijf JC-Electronics in Marum krijgt 50.000 euro voor de opzet van een geautomatiseerd krattentransport-systeem. Eenzelfde bedrag gaat naar het bedrijf Bouwman Hydrauliek BV uit Farmsum, dat het geld gebruikt voor de aanschaf van een nieuwe freesmachine. Met deze projecten kunnen de bedrijven duurzamer werken en komen er in totaal bijna vijftig banen bij.

JC-Electronics

Bij JC-Electronics wordt industriĆ«le elektronica ingekocht, verkocht en gerepareerd. Het krattentransportsysteem wordt uitgebreid met twee zelfrijdende wagentjes die worden ingezet op de nieuwe locatie van het bedrijf op bedrijventerrein Leeksterhout. Het energiezuinige systeem transporteert producten en onderdelen tussen het magazijn en de technische dienst. Dit zorgt ervoor dat JC-Electronics efficiĆ«nter en duurzamer kan werken en de komende jaren verder kan groeien. Er komen er in de toekomst naar verwachting veertig extra arbeidsplaatsen bij. Het bedrijf, dat ruim 130 mensen in dienst heeft, biedt veel mogelijkheden voor mbo'ers die leren en werken combineren en voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bouwman Hydrauliek

Bij Bouwman Hydrauliek worden hydraulische cilinders gemaakt en gerepareerd. De huidige werkwijze is bewerkelijk en tijdrovend en voor het personeel belastend (vanwege het vele tillen en verplaatsen van materialen). Met de nieuwe freesmachine kan het bedrijf energiezuiniger en sneller werken en betere kwaliteit leveren. Ook kunnen er grotere en meer ingewikkelde projecten worden uitgevoerd, waardoor er nieuwe producten ontwikkeld kunnen worden. Dit levert de komende vier jaar acht nieuwe banen op. Op dit moment biedt het bedrijf werk aan zestien mensen.

Innovatief en Duurzaam MKB

De subsidie komt uit het tweede Programma Innovatief & Duurzaam MKB Groningen-2, dat sinds maart 2015 van kracht is. Met dit programma wil de provincie innovatie en duurzaamheid binnen het midden- en kleinbedrijf (mkb) bevorderen. In totaal is er 2,4 miljoen euro beschikbaar voor projecten.