Extra banen door investering in vernieuwende machine Drenth Holland

Er gaat vanuit de provincie een halve ton subsidie naar weverij Drenth Holland in Oude Pekela, voor een nieuwe machine om naden te maken. De nieuwe machine zorgt voor een betere kwaliteit van de naden, geeft minder afval en draagt bij aan kennisontwikkeling van de medewerkers en betere arbeidsomstandigheden. Drenth Holland, dat metaal- en kunststofweefsels produceert voor verschillende industrietakken, verwacht door de nieuwe machine vier nieuwe medewerkers (lbo- en mbo-niveau) in dienst te kunnen nemen.

Drenth Holland

Het bedrijf Drenth Holland bestaat al meer dan 75 jaar en fabriceert geweven metaalgaasdoek, kunststofdoek en spiraaldoek. De weefsels worden gebruikt voor verschillende toepassingen (zoals lopende banden), in onder meer de chemische industrie, voedingsmiddelenindustrie en farmaceutische industrie. Vanuit Europa en de Verenigde Staten is er een toenemende vraag naar de producten van Drenth Holland.

Naadmachine

De nieuwe machine is een essentieel onderdeel van het productieproces en moet mede zorgen voor een verhoging van de productie. Met de nieuwe machine treden er minder storingen op en worden er meer naadverbindingen gemaakt binnen dezelfde tijd. Daarnaast vindt controle plaats via een speciale camera en een beeldscherm met hoge resolutie. Alleen grote (buitenlandse) bedrijven die grote volumes van dezelfde weefsels maken, beschikken over dergelijke machines. Dat maakt de investering van Drenth Holland - een klein Gronings bedrijf - bijzonder.

Groningen@Work

De subsidiebijdrage komt uit Groningen@Work, het programma Economie en Arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie Groningen. Het doel van dit programma is om zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen en zo de Groninger economie te versterken. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers aan deel kunnen nemen of beroep op kunnen doen.