Extra 25.000,- euro voor fietspad en brug bij voormalige Fivel

De provincie Groningen levert een extra bijdrage van 25.000,- euro voor de aanleg van een deel van het fietspad en een houten brug bij de voormalige rivier de Fivel. Hiermee is het Toeristisch Recreatief Archeologisch Pad (TRAP) Midden-Groningen compleet. De route loopt van Woltersum, via Schaaphok en Slochteren, naar het Schildmeer. Na Overschild volgt het pad weer richting Woltersum. De totale kosten voor de aanleg van het 1.800 meter lange fietspad en de fietsbrug bedragen 113.000,- euro. De uitvoering begint na de zomer van 2012.

 

De provincie Groningen levert een extra bijdrage van 25.000,- euro voor de aanleg van een deel van het fietspad en een houten brug bij de voormalige rivier de Fivel. Hiermee is het Toeristisch Recreatief Archeologisch Pad (TRAP) Midden-Groningen compleet. De route loopt van Woltersum, via Schaaphok en Slochteren, naar het Schildmeer. Na Overschild volgt het pad weer richting Woltersum. De totale kosten voor de aanleg van het 1.800 meter lange fietspad en de fietsbrug bedragen 113.000,- euro. De uitvoering begint na de zomer van 2012.

Laatste gedeelte

De fietsroute Midden-Groningen loopt gedeeltelijk langs de gave benedenloop van de Fivel in het gebied bij Schaaphok, in de gemeente Slochteren. Alleen het laatste deel van de route, die had moeten lopen over een particuliere ontsluitingsweg van enkele woningen rond Schaaphok, kon niet gerealiseerd worden. Bewoners hadden om privacyredenen bezwaren hiertegen.

Oorspronkelijke loop

Het alternatief voor het laatste gedeelte van het Toeristisch Recreatief Archeologisch Pad is nu de fietsbrug over de Woltersum Ae. En zo gauw de fietsers zijn overgestoken kunnen zij gebruik maken van het nieuwe fietspad. Tijdens deze route wordt de oorspronkelijke loop van de Fivel zichtbaar voor recreanten.

Extra budget

Voor het versterken van de toeristische infrastructuur in de provincie Groningen is extra budget beschikbaar gesteld: 750.000 euro per jaar voor de periode 2012-2015.