€ 3,8 miljoen voor nieuwbouw Polyganics op Zernike Campus

Polyganics krijgt € 3,8 miljoen voor een nieuw gebouw op de Zernike Campus in Groningen. Het medische technologiebedrijf is begonnen als start-up en inmiddels zo succesvol dat uitbreiding nodig is om te kunnen blijven innoveren en groeien. De provinciale subsidie komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG). Er werken nu 48 mensen bij Polyganics. De uitbreiding levert 41 extra arbeidsplaatsen op.

Hersenpleister

Polyganics ontwikkelt en produceert medische hulpmiddelen die het lichaam zelf afbreekt. Bekend is de innovatieve hersenpleister die het Groningse bedrijf ontwikkelde om het lekken van hersenvloeistof na een hersenoperatie te verminderen. De provincie ondersteunde deze innovatie vorig jaar met € 125.000 subsidie. De pleister is inmiddels klaar voor praktijktesten in het ziekenhuis. Ook is een soortgelijke lever- en alvleesklierpleister in ontwikkeling. In het nieuwe pand komen onderzoekslaboratoria, productie- en kantoorruimte. De bouw moet eind dit jaar beginnen en in 2021 klaar zijn.

Over de RIG

De RIG is bedoeld voor bestaande of nieuwe bedrijven op de Zernike Campus of in de Eemsdelta, die willen uitbreiden. De regeling maakt deel uit van het programma van de Economic Board Groningen (EBG) en van het provinciale programma Groningen@Work 2016-2019, dat als doel heeft de regio economisch versterken en daarmee zo veel mogelijk Groningers aan het werk te helpen. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de RIG namens de provincie uit.