Enquête: wat vindt u van het fietspad langs het Noord-Willemskanaal?

De provincies Groningen en Drenthe voeren een onderzoek uit naar de mening en ervaring van de gebruikers van het fietspad langs het Noord-Willemskanaal, tussen de stad Groningen en Haren. Fietst of loopt u hier wel eens? Dan zijn wij benieuwd naar uw ervaringen. 

Druk fietspad

Vorig jaar is het fietspad tussen de A28 en het Noord-Willemskanaal opnieuw aangelegd, omdat het deel gaat uitmaken van de nieuwe doorfietsroute tussen Groningen en Assen. De gebruikers van dit pad verschillen qua snelheid nogal van elkaar. Je komt er wandelaars en hardlopers tegen. Maar ook fietsers op snelle speed pedelecs, racefietsen, snorfietsen, elektrische fietsen, 'gewone' fietsen en fietsende coaches van de roeiers in het kanaal. De enquête is onderdeel van een onderzoek dat als doel heeft uit te zoeken hoe we ervoor kunnen zorgen dat iedereen op een prettige en veilige manier gebruik kan maken van hetzelfde fietspad.

Polaroidcamera of e-reader

Van 18 april tot 13 mei kunt u de enquête invullen op www.mijnfietspad.nl. Het invullen kost maximaal 5 minuten. Deelnemers maken kans op een polaroidcamera of e-reader. De resultaten worden meegenomen in een proef die wij deze zomer op een deel van het nieuwe fietspad willen uitvoeren. Met de proef willen we testen welke maatregelingen het beste ervoor zorgen dat iedereen op een prettige en veilige manier gebruik kan maken van het fietspad. Voorbeelden van deze maatregelen kunnen zijn: bepaalde markering of gekleurde vlakken op de weg of borden langs de route.

Fietsvriendelijke provincie 

Doorfietsroutes in de regio Groningen-Assen zijn fietspaden met weinig of geen verkeerslichten en zoveel mogelijk voorrang op kruispunten. Deze brede en comfortabele fietspaden worden goed onderhouden en worden in de winter als eerste sneeuw- en ijsvrij gemaakt. In Groningen willen we een fietsvriendelijke provincie zijn en blijven. Dit doen we onder andere door het zo aantrekkelijk mogelijk te maken om de fiets te pakken.