Energy Challenges gewonnen door Baldakijn en Ubbo Emmius

Basisschool De Baldakijn en middelbare school Ubbo Emmius in Stadskanaal zijn de winnaars geworden van de Energy Challenges, een competitie die gaat om welke school de beste energiebesparende maatregelen neemt. De ontknoping vond plaats op 19 juni tijdens het Transfuture Festival in het Energy Transition Centre (EnTranCe) in Groningen.

Basisschool De Baldakijn en middelbare school Ubbo Emmius in Stadskanaal zijn de winnaars geworden van de Energy Challenges, een competitie die gaat om welke school de beste energiebesparende maatregelen neemt. De ontknoping vond plaats op 19 juni tijdens het Transfuture Festival in het Energy Transition Centre (EnTranCe) in Groningen.

Energiebesparing op school

De Baldakijn werd door de jury beloond omdat de leerlingen een week lang zonder elektriciteit lessen hebben gevolgd. Zo was er in de klaslokalen geen verlichting en is er door de leerlingen geen gebruik gemaakt van computers. De middelbare scholieren van Ubbo Emmius wonnen op basis van een speciaal apparaatje dat zij ontwikkeld hebben, voor het opladen van de mobiele telefoon op de fiets. Verder werden er in meer categorie├źn prijzen uitgereikt aan scholen, onder meer door Greenpeace.

Provincie betrokken

De scholencompetitie Energy Challenges wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen. Enkele jongeren van het provinciale Trendteam waren betrokken bij de organisatie. Daarnaast werd de aftrap van de finale verricht door commissaris van de Koning Max van den Berg. Energy Challenges was dit jaar een van de onderdelen van het tweedaagse Transfuture Festival, met workshops, lezingen en debatten rondom duurzame energie.