Energy Academy Europe opent haar deuren

De provincie Groningen heeft er een opleidingsinstituut bij: de Energy Academy Europe. De Energy Aacademy is het nieuwe topinstituut waar energieonderwijs, -onderzoek en -innovatie samenkomen. Doel van de Academy is om Nederland internationaal een vooraanstaande positie te geven op het gebied van energie en de transitie naar duurzaamheid.

 

De provincie Groningen heeft er een opleidingsinstituut bij: de Energy Academy Europe . De Energy Academy is het nieuwe topinstituut waar energieonderwijs, -onderzoek en -innovatie samenkomen. Doel van de Academy is om Nederland internationaal een vooraanstaande positie te geven op het gebied van energie en de transitie naar duurzaamheid. 

Van mbo tot universitair onderwijs

De Energy Academy wil duizenden studenten van over de hele wereld aantrekken. Op dit moment tellen de energie-opleidingen zo’n 300 studenten. Dat moeten er over tien jaar 3.000 of meer zijn, van mbo tot en met universitair onderwijs. De wisselwerking tussen studenten en bedrijfsleven staat centraal. Het bedrijfsleven, groot en klein, is zeer geïnteresseerd in samenwerking met de Academy. Op dit moment hebben al bijna 30 partners zich aangemeld uit een scala van sectoren voor een bedrag van bijna 7 miljoen euro.

Provincie steunt Academy

De provincie Groningen steunt in noordelijk verband de Energy Academy Europe. De vestiging van de Academy is belangrijk om de positie van het noorden als Energy Valley te versterken. Het instituut moet leiden tot werkgelegenheid en kennisontwikkeling in het hoger en academisch onderwijs.