Emingaheerd in Beijum-Zuid van 26 tot 30 september deels afgesloten

Van vrijdagavond 26 september 19.00 uur tot dinsdagochtend 30 september 6.00 uur is de Emingaheerd (Beijum-Zuid) tussen de nieuwe rotonde en de Framaheerd afgesloten vanwege de plaatsing van een faunaduiker. De op-en afrit naar en van de Oostelijke Ringweg blijft wel gewoon open. Het verkeer wordt omgeleid via Beijum-Noord. Voor fietsers zijn er geen omleidingen.

Van vrijdagavond 26 september 19.00 uur tot dinsdagochtend 30 september 6.00 uur is de Emingaheerd (Beijum-Zuid) tussen de nieuwe rotonde en de Framaheerd afgesloten vanwege de plaatsing van een faunaduiker. De op- en afrit naar en van de Oostelijke Ringweg blijft wel gewoon open. Het verkeer wordt omgeleid via Beijum-Noord. Voor fietsers zijn er geen omleidingen. 

Faunaduiker

Kort geleden werd bij de nieuwe rotonde bij Beijum-Zuid een faunaduiker geplaatst. Dit is een buis waar (kleine) beestjes door kunnen kruipen om veilig de autoweg te kunnen passeren. Met behulp van rasters worden de beestjes naar de buis geleid. Na plaatsing bleek de duiker in de Emingaheerd verschoven te zijn. Als hier niets aan gedaan wordt, gaat deze steeds verder verschuiven, waardoor er schade aan het asfalt ontstaat. De faunaduiker wordt weer opnieuwe gezet en het asfalt weer goed aangesloten.

Voor meer informatie zie ook www.ringgroningen.nl en via Twitter @ringgroningen.