E.H. Woltersweg bij Aduard in juli in beide richtingen gestremd

De E. H. Woltersweg langs het Van Starkenborghkanaal is van 2 tot en met 27 juli in beide richtingen afgesloten tussen de Sietse Veldstraweg (N983) in Aduard en de weg Aduarderdiep. In deze periode vinden werkzaamheden plaats. De stremming geldt voor alle verkeer. Fietsers kunnen wel van de weg gegebruik maken, met uitzondering van de dagen waarop er frees- en asfalteringswerkzaamheden plaatsvinden.

Omleiding

Het verkeer wordt omgeleid via de weg Aduarderdiep richting Feerwerd en de N983 richting Roodehaan. Op de E.H. Woltersweg wordt een nieuwe asfaltdeklaag aangebracht. De tijdelijke weg wordt opgeruimd en er wordt een vrij liggend fietspad aangelegd.

Rondweg Aduard-Nieuwklap

De werkzaamheden zijn onderdeel van de aanleg van de nieuwe rondweg om Aduard. In Aduard wordt een nieuwe brug over het Van Starkenborghkanaal aangelegd. Tegelijkertijd wordt er rond Aduard en de Nijelandsterpolder ook een rondweg aangelegd, waardoor doorgaand verkeer niet langer door het dorp hoeft te rijden. Aan de noordkant sluit de brug aan op de E.H. Woltersweg. De rondweg sluit ten zuiden van Nieuwklap (ongelijkvloers) aan op de Friesestraatweg (N355). De werkzaamheden voor de rondweg zijn in het najaar van 2015 gestart. Volgens planning moet de rondweg Aduard-Nieuwklap voor de zomer van 2019 klaar zijn.