Efficiënter en duurzamer werken dankzij subsidie mkb

Twee bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) krijgen subsidie van de provincie voor de aanschaf van een duurzame en innovatieve machine: constructiebedrijf Hovécon in Delfzijl en drukkerij Simian in Westerbroek. Dankzij de subsidie van de provincie kunnen de bedrijven in de toekomst veel efficiënter werken en komen er vier arbeidsplaatsen bij. In totaal is er een subsidie van bijna een ton.

Lopende band bij Simian

Hovécon BV

Hovécon BV (voorheen Bakker Constructiebedrijf) is sinds 1984 gevestigd in Delfzijl en gespecialiseerd in constructie, apparatenbouw en technische dienstverlening. Het bedrijf gaat investeren in een nieuwe, volledig elektrisch aangedreven zet/kantbank. De machine is geschikt voor het zware segment (300 ton) en heeft een til- en kantelhulp om de medewerkers te ontlasten. De machine werkt tot 30 procent sneller, verbruikt 50 procent minder energie en levert aanzienlijk minder afval op. Door de nieuwe machine hoeft Hovécon minder werk uit te besteden en is het bedrijf minder afhankelijk van toeleveranciers. De investering levert twee nieuwe arbeidsplaatsen op. De provincie verleent een subsidie van € 50.000.

Drukkerij Simian

Simian is opgericht in 2008 en is een snel groeiende drukkerij in Westerbroek. Met drie drukwerksites bedient Simian 400.000 bedrijven en organisaties in Nederland en België. Simian investeert in een nieuwe labelprinter, die veel minder papier verbruikt dan een gebruikelijke labelprinter. Door de investering komt werk, dat nu nog uitbesteed wordt buiten de provincie, naar Groningen toe. Naar verwachting komen er twee arbeidsplaatsen bij. Simian krijgt van de provincie een subsidie van bijna € 44.000.

Innovatief en Duurzaam MKB

Beide subsidies komen uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.