Eerste Music Moves Europe Talent Awards uitgereikt in Oosterpoort

De eerste Music Moves Europe Talent Awards zijn woensdagavond 16 januari uitgereikt in de Oosterpoort in Groningen. De prijzen zijn de opvolgers van de European Border Breaker Awards (EBBA), die tot en met vorig jaar jaarlijks werden uitgereikt aan de vooravond van festival Eurosonic Noorderslag, bedoeld om muzikaal talent te ondersteunen. 

Artiesten uit heel Europa

Eind 2018 kon het publiek in zes categorieën stemmen op een van de twee genomineerden. Tijdens de Europe Music Awards Night in de Oosterpoort traden woensdagavond alle twaalf genomineerde artiesten op, waarna de zes winnaars werden bekendgemaakt: Bishop Briggs (categorie Pop, Verenigd Koninkrijk), Pip Blom (categorie Rock, Nederland), Stelartronic (categorie Electronic, Oostenrijk), Rosalía (categorie RnB/Urban, Spanje), Reykjavíkurdætur (categorie HipHop/Rap, IJsland) en Albin Lee Meldau (categorie singer-songwriter, Zweden).

Subsidie van provincie

Als provincie Groningen dragen we financieel bij aan de uitreiking van de Music Moves Europe Talent Award en Eurosonic Noorderslag. Beide evenementen hebben een belangrijke culturele en economische betekenis voor de stad. Eurosonic Noorderslag geldt als het grootste muziekfestival in Europa voor beginnende artiesten.