Eerste Kenniscafé Eemsdelta geopend door gedeputeerde Brouns

Gedeputeerde Patrick Brouns opende woensdag 9 december het eerste Kenniscafé in de Eemsdelta. In dit café ontmoeten bedrijven, studenten, docenten en stagebegeleiders elkaar met als doel om te zorgen voor meer stages en onderzoek bij bedrijven. De organisatie Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta (SBE) is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Gedeputeerde Patrick Brouns opende woensdag 9 december het eerste Kenniscafé in de Eemsdelta. In dit café ontmoeten bedrijven, studenten, docenten en stagebegeleiders elkaar met als doel om te zorgen voor meer stages en onderzoek bij bedrijven. De organisatie Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta (SBE) is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Commissie Willems

De aanleiding voor het Kenniscafé is het advies van de Commissie Willems, die onderzoek heeft gedaan naar werkgelegenheid in de Eemsdeltaregio. De bijeenkomst is ervoor bedoeld om de samenwerking met kennisinstellingen in de Eemsdelta te verbeteren. Een onderdeel hiervan is het stimuleren van de inzet van studenten bij bedrijven voor stages en onderzoek. Hiermee investeren bedrijven in talent voor de toekomst.

Elk kwartaal

Het eerste Kenniscafé vond plaats bij Zeolyst in Farmsum.  Het is de bedoeling dat het kenniscafé elk kwartaal gaat plaatsvinden op een locatie in de Eemsdeltaregio. Het Kenniscafé richt zich in eerste instantie op chemiebedrijven. Als het een succes wordt, worden ook andere soorten bedrijven onderdeel van het café.