Eerste exemplaar 'Groningen op de rails' uitgereikt in provinciehuis

‘Groningen op de rails; Railvervoer 1860-2020’, zo heet het nieuwste boek van stadshistoricus Beno Hofman. Hij maakte het boek in opdracht van de provincie Groningen. Het eerste exemplaar werd op zaterdag 13 september tijdens Open Monumentendag uitgereikt in het provinciehuis aan gedeputeerde Mark Boumans.

‘Groningen op de rails; Railvervoer 1860-2020’, zo heet het nieuwste boek van stadshistoricus Beno Hofman. Hij maakte het boek in opdracht van de provincie Groningen. Het eerste exemplaar werd op zaterdag 13 september tijdens Open Monumentendag uitgereikt in het provinciehuis aan gedeputeerde Mark Boumans.

Heden en verleden

In het boek kijkt Hofman niet alleen naar het verleden, maar blikt hij ook vooruit naar toekomstige ontwikkelingen. Hij vertelt over het vervoer per paard en wagen en per trekschuit, zoals dat eeuwenlang ging. En over de eerste trein die Groningen binnenreed in 1866. Hofman gaat daarna in op de verdere ontwikkelingen op het spoorwegennet sindsdien. In het boek wordt ook stilgestaan bij spoorprojecten die op dit moment plaatsvinden, zoals Groningen Spoorzone en het Wunderlineproject.

Te koop

Het boek ’Groningen op de rails; Railvervoer 1860-2020’ is te koop in de boekhandel en kost 19,50 euro. Meer informatie is te vinden op de website www.inboekvorm.nl.