Eenmalige subsidies voor vijf sociale projecten

Voor vijf projecten heeft de provincie Groningen eenmalige subsidies beschikbaar van in totaal ruim 50.000,- euro. Stichting Noordgedacht krijgt 5.000,- euro voor het project Goud Bezig, Stichting Perspectief voor Jongeren 2.500,- euro voor het project Spring Noord en Stichting Kledingbank Maxima 6.000,- euro voor uitbreiding van hun activiteiten. Stichting Mens en Maatschappij kan een bijdrage van 10.000,- euro tegemoet zien voor het project Samen Sterk en CMO Groningen 26.993,- euro voor het project Kanskaarten. Het geld komt uit het Flexibel krediet participatieprojecten.

Voor vijf projecten heeft de provincie Groningen eenmalige subsidies beschikbaar van in totaal ruim 50.000,- euro. Stichting Noordgedacht krijgt 5.000,- euro voor het project Goud Bezig, Stichting Perspectief voor Jongeren 2.500,- euro voor het project Spring Noord en Stichting Kledingbank Maxima 6.000,- euro voor uitbreiding van hun activiteiten. Stichting Mens en Maatschappij kan een bijdrage van 10.000,- euro tegemoet zien voor het project Samen Sterk en CMO Groningen 26.993,- euro voor het project Kanskaarten. Het geld komt uit het Flexibel krediet participatieprojecten.

Goud Bezig

Goud bezig van Stichting Noordgedacht  is een serie over vrijwilligers die vanaf eind juni het hele jaar op TV Noord is te zien. In elke aflevering staat er een vrijwilliger centraal. De eenmalige subsidie is bestemd voor acht afleveringen over de problemen van kinderen die met sociale uitsluiting hebben te maken. In totaal zijn er dit jaar 56 afleveringen te zien.

Spring Noord

Het project Spring Noord van de Stichting Perspectief en het Noord Nederlands Toneel is een theatervoorstelling voor, door en met jongeren met een sociale achterstand uit Hoogezand-Sappemeer en omgeving.

Kledingbank Maxima

Stichting Kledingbank Maxima krijgt een eenmalige subsidie voor de organisatiekosten van de oprichting van meer kledingbanken en uitgiftepunten in de provincie Groningen. Bij Kledingbank Maxima kunnen gezinnen met een laag inkomen uit de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Haren tweemaal per jaar gratis winkelen.

Samen Sterk

Samen Sterk van de Stichting Mens en Maatschappij is een nieuw project dat armoede wil  doorbreken. Vrijwilligers worden als maatjes gekoppeld aan arme gezinnen. Stichting Mens en Maatschappij gaat het project opzetten en begeleiden in de gemeenten Pekela, Stadskanaal en Veendam.

Kanskaarten

Het doel van het project Kanskaarten is de armoede aan te pakken en kwetsbare gezinnen beter te informeren over regelingen voor inkomenssteun en het vergroten van het gebruik ervan. CMO Groningen leidt het project en werkt samen met Humanitas, Solidair Groningen en Groningen. Kijk ook op www.armoedegroningen.nl.

Flexibel krediet participatieprojecten

Het Flexibel krediet participatieprojecten 2013-2015 is bestemd voor organisaties en instellingen die zich bezighouden met projecten om sociale uitsluiting van kinderen en hun omgeving te voorkomen.