Duurzame projecten uit Energieconvenant succesvol afgerond

Op donderdagmiddag 15 november is in de skybox van Energy Valley in de Euroborg het Energieconvenant Groningen afgerond. Het Energie Convenant Groningen heeft veel projecten ondersteund die een bijdrage hebben geleverd aan het realiseren van minder CO2-uitstoot en energiebesparing. Burgers en instellingen konden van 2008 tot 2012 een beroep doen op het Energieconvenant. De energieprojecten die een bijdrage kregen uit het convenant moesten vernieuwend zijn en een directe energiebesparing opleveren.

 

Op donderdagmiddag 15 november is in de skybox van Energy Valley in de Euroborg het Energieconvenant Groningen afgerond. Het Energie Convenant Groningen heeft veel projecten ondersteund die een bijdrage hebben geleverd aan het realiseren van minder CO2-uitstoot en energiebesparing. Burgers en instellingen konden van 2008 tot 2012 een beroep doen op het Energieconvenant. De energieprojecten die een bijdrage kregen uit het convenant moesten vernieuwend zijn en een directe energiebesparing opleveren.

Welke projecten?

De Brederoschool in Groningen heeft bijvoorbeeld subsidie gekregen van het Energie Convenant Groningen om een 3D-duurzame school te worden. Deze basisschool is nu het duurzaamheidspunt in de wijk en traint de eigen leerlingen op het gebied van energie en kringloopdenken. Ook het schoolgebouw wordt zoveel mogelijk energiezuinig. Verder heeft het Energie Convenant Groningen in samenwerking met wooncorporatie IN in zo’n 400 woningen in de wijk Lewenborg installaties geplaatst, waarbij het lauw-warme douchewater wordt hergebruikt om het ‘koude’ douchewater te verwarmen. Dat scheelt jaarlijks zo’n 175.000 liter per woning, hier kun je bijna 65 uur van onder de douche staan.